КТ (комп’ютерна томографія)

Головна > Наші підрозділи > КТ (комп'ютерна томографія)

Рентген-радіологічне відділення обладнано високоякісною та сучасною апаратурою. У нашому відділені працює висококваліфікований персонал, впроваджуються новітні інноваційні методики.

ПІДГОТОВКА ДО ОБСТЕЖЕННЯ

  • Направлення від лікаря з зазначеним попереднім діагнозом та уточнення щодо зони дослідження.
  • Візьміть попередні результати досліджень (УЗД, КТ, МРТ, рентген) та іншу медичну документацію, якщо вона є.
  • В зоні дослідження зніміть металеві  прикраси (шпильки, сережки, окуляри, пірсинг), масляні пов’язки – уточніть у лікаря.

ПІДГОТОВКА ДО КТ З КОНТРАСТУВАННЯМ

  • Попередити лікаря про наявність хронічних захворювань(бронхіальна астма, атопічний дерматит, захворювання нирок, цукровий діабет, тиреотоксикоз/гіпертиреоз, серцева недостатність), які можуть зашкодити для контрастного дослідження
  • Аналіз крові на креатинін при проходженні з внутрішньовенним контрастуванням(термін дії до 10 днів).
  • За 2 години до процедури потрібно повільно пити до 1,5 літра негазованої води та протягом наступного дня збільшити прийом рідини.

ПРОТИПОКАЗИ ДО ПРОВЕДЕННЯ КТ

  • Вага понад 150 кг.
  • Вагітність.
  • Алергічні реакції на контрастну речовину.
  • Клаустрофобія(відносно).
  • підвищений рівень креатиніну крові (відносно).
  • Цукровий діабет в стадії декомпенсації.
  • Ниркова та печінкова недостатність тяжкого ступеня.
  • Гіпертиреоз. 

Як потрапити на обстеження

Детальну інформацію про перелік послуг та записатись на обстеження можете за телефоном у адміністратора рентген-радіологічного відділення +38 (096) 357 00 28.

Наші лікарі

КТ

Комп’ютерна томографія – це провідний метод діагностики багатьох захворювань головного мозку, хребта, легенів і середостіння, печінки, нирок, підшлункової залози, наднирників, аорти та легеневої артерії, судин кінцівок, серця та його судин, а також ряду інших органів.

Комп’ютерну томографію можна використовувати як метод первинної діагностики, так і як уточнюючу методику, коли попередній діагноз вже поставлений за допомогою рентгену, УЗД або клінічного обстеження.

Час дослідження на КТ займає кілька хвилин. Якщо дослідження проводиться з внутрішньовенним введенням контрастного препарату, то томографію можуть повторювати кілька разів.

ЩО ТАКЕ КОНТРАСТНЕ ПОСИЛЕННЯ

Для покращення диференціювання органів один від одного, а також нормальних і патологічних структур використовується контрастне посилення з застосуванням йодовмісних контрастних препаратів.

Двома основними різновидами введення контрастного препарату є пероральне (пацієнт з певним режимом випиває розчин препарату) і внутрішньовенне (проводиться медичним персоналом під час дослідження). Головною метою першого методу є контрастування порожнистих органів шлунково-кишкового тракту; другий метод дозволяє оцінити характер накопичення контрастного препарату тканинами і органами через кровоносну систему.

Методики внутрішньовенного контрастного підсилення дозволяють уточнити характер виявлених патологічних змін (у тому числі досить точно вказати наявність пухлин, аж до припущення їх гістологічної структури на тлі оточуючих їх м’яких тканин, а також візуалізувати зміни, що не виявляються при звичайному («нативному») дослідженні.

При внутрішньовенному болюсному контрастному посиленню йодовмісний препарат вводиться внутрішньовенно шприцом-інжектором з встановленими швидкістю і часом подачі речовини. Мета болюсного контрастного підсилення — розмежування фаз контрастування при мультифазному скануванні. Контрастна рідина виводиться із організму через 12-24 години після дослідження.

ГРАФІК РОБОТИ

Колл-центр
8:15 — 16:00

Координаційний центр
8:15 — 16:00

АМБУЛАТОРНА ДОПОМОГА

Діагностика

Амбулаторні відділення

СТАЦІОНАР

Терапія

Хірургія

Ургентна допомога