Ортопедо-травматологічний центр

Головна > Наші підрозділи > Ортопедо-травматологічний центр

ДУДАР СЕРГІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

ЗАВІДУВАЧ ОРТОПЕДО-ТРАВМАТОЛОГІЧНОГО ЦЕНТРУ

Завідувач ортопедо-травматологічного центру
Лікар вищої категорії
Лікар ортопед-травматолог

Травматологія – вузький розділ науки, що займається вивченням, діагностикою, а також лікуванням різних травм і їх наслідків. Дана галузь медицини не тільки вивчає механізми впливу різних травмуючих чинників на організм, але і тісно взаємодіє з іншими напрямками: ортопедії, нейрохірургії, спортивною медициною.

В ортопедо-травматологічному центрі серйозно ставляться і до реабілітації пацієнтів і поверненню до активного життя без болю. У структурі відділення є фізіотерапевтичний кабінет, масажний кабінет, зал лікувальної фізкультури.

ЩО ЛІКУЄ ТРАВМАТОЛОГІЯ

Відділення травматології Київської обласної клінічної лікарні надає спеціалізовану медичну допомогу в разі травм, патологій опорно-рухового апарату, таких як:

  1. Ендопротезування
  2. Остеосинтез
  3. Артроскопічні операції з приводу пошкодження внутрішньо-суглобових структур 
  4. Деформуючий артроз (консервативне лікування без медикаментів)
  5. Застаріле пошкодження меніска колінного суглоба 
  6. Дегенеративні зміни хребта
  7. Консультація ортопеда-травматолога 
  8. Операції на сухожилка верхніх і нижніх кінцівок
  9. Малі хірургічні операції (гігрома, чужорідні тіла, закриті репозиції і ін.)
  10. Консолідований перелом стегнової кістки 
  11. Консолідований перелом кінцівок 

Як потрапити на стаціонарне лікування

Лікарі відділення травматології

Кваліфіковані фахівці, що мають багаторічний досвід роботи, як з дорослими, так і з молодшими пацієнтами ортопедо-травматологічного центру.

Активний спосіб життя завжди був запорукою прекрасного здоров’я. Однак, все більша кількість людей займається екстремальними видами спорту, тому буває важко уникнути як незначних ударів, розтягнень зв’язок, розривів сухожилків, вивихів, так і більш серйозних травм – множинних переломів.

З віком відзначається зношування всіх суглобових поверхонь в результаті тривалої надмірного навантаження, перенесених запальних захворювань, травм в анамнезі, що супроводжується вираженим больовим синдромом, обмеженням рухливості ураженого суглоба, порушенням опорної функції всієї кінцівки. У похилому віці зміни стосуються і кісткової тканини: щільність кісток знижується за рахунок остеопорозу, регенерація сповільнюється, зростає шанс виникнення гіпотравматичних переломів при різких рухах, не кажучи вже про падіння на слизькій дорозі, банальної побутової травмі при виконанні звичайних домашніх справ.

У дітей раннього віку часто бувають вроджені відхилення в розвитку м’язово-скелетного апарату (дисплазія тазостегнових суглобів, кривошия, клишоногість, сколіоз), які без адекватного лікування можуть завдати чималої шкоди здоров’ю надалі.

Будь-яка травма, вроджена чи набута патологія опорно-рухового апарату вимагає спостереження і консультації профільного спеціаліста компетентного в цій галузі для виключення небажаних ускладнень. Тому, своєчасне звернення до травматолога-ортопеда дозволить не тільки повернути всі втрачені функції, але і істотно скоротити період відновлення після консервативного або оперативного лікування.

ГРАФІК РОБОТИ

Колл-центр
8:15 — 16:00

Координаційний центр
8:15 — 16:00

АМБУЛАТОРНА ДОПОМОГА

Діагностика

Амбулаторні відділення

СТАЦІОНАР

Терапія

Хірургія

Ургентна допомога